ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

You May Also Like

Αλμπουμ

Επιχειρήσεις » Εκπαίδευση » ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΔΑΠ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΚΔΑΠ

Phone
2331125014 Κιν. 6985659681

Περιγραφή


Ετοιμάσαμε ένα σχολείο διαφορετικό, ένα σχολείο φτιαγμένο με αγάπη και όνειρα για τα παιδιά...στο πιο ψηλό Σύννεφο.

Το "Σχολείο στο Σύννεφο" είναι ένα σύγχρονο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ηλικίας 5-12 ετών.

Σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών , η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, ο σχεδιασμός κατάλληλων προγραμμάτων ώστε να είναι προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του κάθε παιδιού με εξατομικευμένα και ομαδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με βιωματικό χαρακτήρα.

Η παιδαγωγική ομάδα και οι συνεργάτες μας είναι πτυχιούχοι παιδαγωγικών σχολών και εξειδικευμένοι στη δημιουργική απασχόληση, με αγάπη για τα παιδιά και το αντικείμενο τους.


Εργαστήριο για παιδιά


ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργαστήριο Ζωγραφικής - Μέσα από μια σειρά μαθημάτων ιστορίας της Τέχνης θα ανακαλύψουν τα έργα μεγάλων ζωγράφων και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας. Τα πιο μικρά παιδιά θα εξερευνήσουν σχήματα και θα παίξουν με τα χρώματα ενώ τα μεγαλύτερα θα διδαχθούν αρχές σχεδίου και χρώματος.

Εργαστήριο Γλυπτικής - Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον κόσμο των τρισδιάστατων αντικειμένων και θα κατασκευάσουν βήμα βήμα με την βοήθεια εικαστικού αντικείμενα από πηλό. Μέσα από μαθήματα ιστορίας της τέχνης θα  γνωρίσουν μεγάλους γλύπτες και τα έργα τους.

Εργαστήρι χειροτεχνίας και κατασκευών - Με χαρτί, ψαλίδι, χρώματα και με οδηγό την φαντασία φτιάχνουμε διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα!

ΘΕΑΤΡΟ


Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά - Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία. Σήμερα εντάσσεται στο σύνολο της παιδαγωγικής πρακτικής. Είναι μέσο ενεργοποίησης, απελευθέρωσης της φαντασίας, ευαισθητοποίησης και καλλιέργειας της ψυχοκινητικής έκφρασης του παιδιού. Με κύριο παράγοντα το " παιχνίδι των ρόλων ". Λάκης Κουρεντζής.

Κουκλοθέατρο - Σε αυτό το εργαστήριο θα δούμε πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από τα μάτια των παιδιών. Με αφορμή μια ιστορία θα φτιάχνουμε τις δικές μας κούκλες και θα ταξιδεύουμε σε παραμυθένια μονοπάτια.

Παιδική Γιόγκα - Η γιόγκα επιτρέπει στα παιδιά να χαλαρώσουν , να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη δύναμη του οραματισμού και την καλλιέργεια της προσωπικότητας τους. Είναι ένα είδος ολοκληρωμένης σωματικής άσκησης που αναπτύσσει τη σωματική αντοχή, τη συναισθηματική ισορροπία και τις νοητικές και δημιουργικές ικανότητες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός πιο ευτυχισμένου και συναισθηματικά ώριμου παιδιού. 

Εργαστήρια Ενηλίκων

 

  • Εργαστήρι Ζωγραφικής
  • Εργαστήρι Γλυπτικής
  • Σεμινάρια decoupage, παρασκευή φυτικών καλλυντικών και σαπουνιών, πλεξίματος, κατασκευών
  • Θέατρο Ενηλίκων


Εργαστήριο STREAM - Σκοπός του εργαστηρίου STREAM είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την εξαιρετική αξία που έχουν τα πεδία της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, της Τέχνης και των Μαθηματικών στη σύγχρονη κοινωνία και να ανακαλύψουν εποικοδομητικά τους προσωπικούς τους τρόπους σκέψης και να καλλιεργήσουντις δεξιότητες του 21ου αιώνα που θα τους καταστήσουν αυτόνομους μέσα σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάξει.

Μουσικοκινητική - Με ένα συνδυασμό από κινητικά παιχνίδια, χορό και συστήματα Orff τα παιδιά προετοιμάζονται για την μελλοντική μάθηση που στηρίζεται στις αρχές της συνεργασίας, της κοινωνικοποίησης και της ομαδικότητας. Οξύνουν τις αισθήσεις τους μέσα από το παιχνίδι που συνδυάζει τον χορό, την μουσική, την μίμηση, τον αυτοσχεδιασμό, τις ασκήσεις ακοής. Σε αυτό το εργαστήριο όλα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι...
Ελάτε να παίξουμε!

Αθλοπαιδείες - Ένα διαδραστικό αθλητικό πρόγραμμα που γυμνάζει και διασκεδάζει τα παιδιά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, παιχνίδια εγρήγορδης και ευστοχίας, παιχνίδια με μπάλες- σχοινιά-στεφάνια.


Το θερινό Σχολείο στο ΚΔΑΠ Σχολείο στο Σύννεφο χωρίζεται σε εννιά θεματικές εβδομάδες που στόχο έχουν να την δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα από ένα πρόγραμμα με παιδαγωγικό χαρακτήρα ειδικά σχεδιασμένο από τους εμψυχωτές των εργαστηρίων. Για την καλύτερη λειτουργία του ΚΔΑΠ και τον σωστό συντονισμό παρακαλώ να δηλώσετε συμμετοχή για τις χρονικές περιόδους που ενδιαφέρεστε 1-15 Ιουνίου .

 


Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες με βάση την ηλικία τους και το πρόγραμμα υλοποιείτε από δύο παιδαγωγούς -εμψυχωτές ανά μία ομάδα .
• 17-21 Ιουνίου Ταξίδι στο Διάστημα -Εργαστήριο φυσικών Επιστήμων
• 24-28 Ιουνίου Ταξίδι στο Βυθό –Εργαστήριο κουκλοθέατρου
• 1-5 Ιουνίου Γνωρίζουμε τους μεγάλους ζωγράφους -Εργαστήριο Εικαστικών
• 8-12 Ιουνίου ΕΓΩ και Ο ΚΟΣΜΟΣ Ταξίδι στα συναισθήματα-Εργαστήριο θεατρικού Παιχνιδιού
• 15-19 και 22-26 Ιουνίου Ταξίδι στην Ονειροχώρα-Εργαστήριο Μουσικού αυτοσχεδιασμού
• 29-2 Αυγούστου Ταξίδι στην Μυθολογία-Εργαστήριο θεατρικού Παιχνιδιού και Δημιουργικής γραφής
• 5-9 Αυγούστου Το Ταξίδι του Νερού-εργαστήριο Φυσικών Επιστήμων