ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

You May Also Like

Αλμπουμ

Επιχειρήσεις » Φαγητό » Ζαχαροπλαστεία » ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΕΡΕΜΕΤΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΣΕΡΕΜΕΤΑ

Phone
2331024516, 6979330288

Περιγραφή

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "ΣΕΡΕΜΕΤΑ"
το ιστορικό ζαχαροπλαστείο της ΒέροιαςΣχετικά με μας

Το ξεκίνημα της εταιρείας ΣΕΡΕΜΕΤΑ στο χώρο της ζαχαροπλαστικής έγινε τον 19ο αιώνα. Η αφετηρία δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Το βέβαιο είναι ότι το 1888 ο Μερκούριος Σερεμέτας , ήταν ήδη ζαχαροπλάστης και την χρονιά αυτή παντρεύτηκε και απέκτησε 5 παιδιά την Ελισάβετ, την Κατίνα, τον Αντώνη, τον Νικοκλή και τον Θωμά. Τα αγόρια μπήκαν στη δουλειά ενώ ήταν ακόμα μαθητές στο Δημοτικό σχολείο, επειδή δε, ο πατέρας τους πέθανε σχετικά νέος, ανέλαβαν πολύ μικρά εξ ολοκλήρου την ευθύνη του ζαχαροπλαστείου, που τότε βρισκόταν στην οδό Κεντρικής πολύ κοντά στην παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους μεσοβυζαντινούς ναούς των Βαλκανίων, το στολίδι της Βυζαντινής Βέροιας. Ο μεγαλύτερος ο Αντώνης πήγε να μαθητεύσει σε μεγάλα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας (Ζώναρς, Ηνωμένα Βουστάσια) και έστελνε με γράμματα συνταγές γλυκών στα αδέρφια του, ενώ ο Νικοκλής, σε ηλικία 12 χρόνων κρατάει το μαγαζί. Μόλις επέστρεψε από την Αθήνα ο Αντώνης, έφυγε ο Θωμάς για μαθητεία και στη συνέχεια δούλεψαν για αρκετά χρόνια και οι τρείς μαζί. Με το τέλος του πολέμου τη φίρμα συνέχισαν τα αδέλφια Νικοκλής και Θωμάς.

Το κτήριο που στεγάζεται το σημερινό ζαχαροπλαστείο ΣΕΡΕΜΕΤΑ, άρχισε να κτίζεται το 1948 και εγκαινιάστηκε τον Μάρτη του 1950.Η αίθουσά του, ευρύχωρη και διακριτικά πολυτελής, αποτελούσε χώρο κοινωνικών συναντήσεων και προσφέρονταν για πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεδριάσεις, δεξιώσεις, συνεστιάσεις κλπ μια και την εποχή εκείνη έλειπαν ανάλογες αίθουσες.

Τα σερβίτσια όλα πολυτελή, το σέρβις άψογο, το προσωπικό αυστηρά επιλεγμένο και τα προσφερόμενα είδη φτιαγμένα στο εργαστήριο του μαγαζιού με αγνά υλικά, άριστης ποιότητας.

Αυτό που σηματοδοτούσε τη νέα εποχή ήταν η στροφή στην αστική ζαχαροπλαστική και τα ευρωπαικά γλυκά. Τα προφιτερόλ, οι νάρκες, οι νουγκατίνες, τα μιλφέιγ, οι κρεμ ρουαγιάλ και σειρά άλλων γλυκών, άφησαν εποχή για τη νοστιμιά τους.

Στο κατάστημα σερβίρονταν και μπύρα βαρελίσια παγωμένη, από δύο εντυπωσιακές κάνουλες (που ακόμα υπάρχουν) μαζί με ζεστή τυρόπιτα χειροποίητης σφολιάτας.

Για πολλά χρόνια στο ζαχαροπλαστείο δεξιώνονταν όλες τις προσωπικότητες πού επισκέπτονταν τη Βέροια και έφευγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν είναι μόνο η παράδοση ..... αλλά και το νέο ξεκίνημα

Μετά από μία περίοδο κατά την οποία το κατάστημα λειτουργoύσε κυρίως με τη διάθεση γλυκών σε πακέτο, παραμονές Χριστουγέννων του 1993, αναλαμβάνουν μαζί με τον Θωμά, η κόρη και η εγγονή του Νικοκλή, Μαρία και Σάνυ. Το κατάστημα κάνει καινούργιο ξεκίνημα, γνωρίζει νέα άνθιση, ξαναγεμίζει με κόσμο και μάλιστα με πολλούς νέους ανθρώπους. Αρχίζει και πάλι να διατίθεται για πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις (παρουσιάσεις βιβλίων και συγραφέων, εκθέσεις ζωγραφικής κλπ) ,ενώ η ποιότητα παραμένει πάντα η ίδια με την προσθήκη κάποιων νέων στοιχείων στο σέρβις που ήρθαν μαζί με τα νιάτα των επιχειρηματιών. Με σεβασμό στην πολύτιμη κληρονομιά μας, προσθέσαμε μόνο καλή μουσική και χαμόγελο, γιατί για να λειτουργήσει σήμερα ένα ζαχαροπλαστείο, με αγνά υλικά όπως πριν από χρόνια, χρειάζεται βασικά μεράκι. Κι αυτό το διαθέτουμε μιας και πάντα θεωρούσαμε το μαγαζί αυτό προέκταση του εαυτού μας και κομμάτι της ζωής μας."


Τα γλυκά μας

Στην εποχή μας, πού βρίσκουμε παντού "βιομηχανικά" γλυκά και δυσκολευόμαστε να αναγνωρίσουμε τη διαφορά από ζαχαροπλαστείο σε ζαχαροπλαστείο, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τα γλυκά μας για να την αντιληφθείτε. Διασχίσαμε τρεις αιώνες προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα, που συνδυάζουν την τεχνολογία με την παράδοση.

Με σεβασμό στην παράδοση και την πολύτιμη κληρονομιά μας συνεχίζουμε και σήμερα να προσφέρουμε τις μοναδικές μας συνταγές φτιαγμένες πάντα με τα ίδια αγνά υλικά και ξεχωριστό μεράκι.


Στο κατώφλι της νέας χιλιετίας η φίρμα ΣΕΡΕΜΕΤΑ συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητα προϊόντα.
Ο χώρος μας διατίθεται για κάθε λογής εκδηλώσεις((και εκδηλώσεις συλλόγων) καθώς και ιδιαίτερα Event όπως μουσικές βραδιές, tango, swing, lating  κ.α. Αναλαμβάνουμε γλυκά γάμου, βάπτισης, μνημόσυνα, εγκαίνια καταστημάτων και κάθε λογής εκδήλωση με υπευθυνότητα.

Κυψέλη γλυκών ποιοτικών γεύσεων, κοινωνικών συναντήσεων & πολιτιστικών εκδηλώσεων.

  Σερεμέτα Ζαχαροπλαστείο